06 44169888 - Leidsche Rijn, Utrecht info@empoweru-therapie.nl

Pieker je veel of heb je last van angstgevoelens?
Vind je het lastig met moeilijke situaties om te gaan?

Dan is ACT misschien iets voor jou.

Neem contact op

Wat is ACT?

Acceptance Commitment Therapie (ACT) is een vorm van therapie die aandacht naar hier en nu brengt. Het heeft componenten van Mindfulness en heeft de intentie om psychologische flexibiliteit te vergroten. In ACT worden veel metaforen gebruikt om een beeld over bepaalde situatie te veranderen of acceptatie makkelijker te maken. ACT wordt gebruikt om de kracht van destructieve cognitieve, emotionele en gedragsprocessen te verminderen. Het helpt om de beleving van pijnlijke gevoelens en gedachten te veranderen en zelfwaardering te vergroten; leven in het hier en nu, in vrede met het eigen leven.

ACT bij welke klachten?

Heb je bijvoorbeeld wel eens last van (één van) de volgende problemen:

  • Negatief zelfbeeld
  • Belemmerende gedachten
  • Pijnlijke belevenis
  • Piekeren
  • Omgaan met moeilijke situaties
  • Angsten

Dan is Acceptance Commitment Therapie misschien iets voor jou.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden die ik aanbied?
Neem dan contact met mij op en vraag een oriënterend gesprek aan.

Wist je dat

 ACT leert je te accepteren wat is.

Het helpt om de beleving van pijnlijke gevoelens en gedachten te veranderen en zelfwaardering te vergroten; leven in het hier en nu, in vrede met het eigen leven.

Over mij

Ieder individu is uniek.
Elk mens heeft zijn of haar eigen pad om te volgen waarop eigen vragen of problemen liggen. Bij mij staat voor therapeutische sessies op maat, waarin er op jouw specifieke vragen en behoeften wordt ingespeeld. Ik heb de kennis en (levens)ervaring in huis om hierin de juiste begeleiding te geven.

Gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie werd oorspronkelijk vooral voor depressiviteit toegepast. Tegenwoordig wordt deze therpaie ook effectief toegepast bij andere psychische aandoeningen. Heb je weleens last van eetstoornissen, angststoornissen  of ADHD en andere aandacht gerelateerde klachten? Lees hier meer over de mogelijkheden van behandeling.

Locatie