06 44169888 - Leidsche Rijn, Utrecht info@empoweru-therapie.nl

Ben je niet tevreden met je eigen gewicht? Wil je verandering brengen in je eetpatroon? Dan is hypnotherapie misschien iets voor jou.

Neem contact op

Afvallen met hypnotherapie

Vaak wordt gebruik gemaakt van hypnose om het gewicht op een duurzame manier te beheersen. Door deze therapievorm zul je bijvoorbeeld eerder vol zitten of minder drang hebben naar zoetigheid. Dit wordt bereikt door met behulp van hypnose in contact komen met het onbewuste en te zorgen voor overtuigingen en gewoontes die er aan bijdragen dat je eerder een vol gevoel hebt en geen drang naar zoetigheid.

Aanleiding voor hypnotherapie en afvallen

  • Heb je last van overgewicht?
  • Vind je het lastig om af te vallen?
  • Ben je moe van “jo-jo” effect van diëten?
  • Wil je een duurzame levensstijl en gewichtsbeheersing doorzetten?
  • Ben je een emotionele eter en wil je dit patroon veranderen?
  • Houd je van “snacken” en wil een gezonde levensstijl op te bouwen?

Virtuele Maagband

Deze methode wordt ook wel “hypnotische maagband” genoemd. Men kan met de hulp van hypnose een virtuele operatie doorvoeren. Deze methode is van toepassing bij mensen die hoge BMI hebben en geen operatie durven te onder gaan. Maar ook voor hen die al veel andere methodes hebben geprobeerd kan deze methode een uitkomst zijn.

Hypnotherapie behandeling voor afvallen

De behandeling bestaat uit 6 sessies inclusief intake en opstellen van plan van aanpak. Gedurende de 5 volgende sessies worden levensstijl en eetpatronen geanalyseerd, wordt nieuw gedrag ingebracht en word je voorbereid op de virtuele Maagband operatie. De Virtuele Maagband wordt doorgevoerd tijdens vijfde sessie en zesde sessie is een controle sessie. Tijdens de sessies wordt ook aandacht besteed aan goed voedsel en aan een gezonde levensstijl. Twee weken na de laatste sessie is nog een controle sessie gepland om vooruitgang te bespreken. Wil jij meer weten over de mogelijkheden die ik aanbied? Neem dan contact met mij op en vraag een oriënterend gesprek aan.

Wist je dat

Men kan met de hulp van hypnose een virtuele operatie doorvoeren. Deze methode is van toepassing bij mensen die hoge BMI hebben en geen operatie durven te onder gaan.

Over mij

Ieder individu is uniek. Elk mens heeft zijn of haar eigen pad om te volgen waarop eigen vragen of problemen liggen. Bij mij staat voor therapeutische sessies op maat, waarin er op jouw specifieke vragen en behoeften wordt ingespeeld. Ik heb de kennis en (levens)ervaring in huis om hierin de juiste begeleiding te geven.

Therapie vergoedingen

De praktijk is een lid van de beroepsvereniging NBVH alsook van de koepelorganisaties RBCZ en SCAG. Vergoeding voor de therapie (hypnose, EMDR) is mogelijk te Utrecht enkel als je een aanvullende verzekering hebt. Lees hier welke zorgverzekeraars welke vergoeding aanbieden voor hypnotherapie behandelingen.

Locatie