06 44169888 - Leidsche Rijn, Utrecht info@empoweru-therapie.nl

Verlang je naar het leven met minder stress en in betere gezondheid?
Wil je je prestaties op je werk of in sport verbeteren?
Dan is Biofeedback/Hartcoherentie misschien iets voor jou.

Neem contact op

Wat is Biofeedback?

Ontdek de helende kracht van Biofeedback en Hartcoherentie therapie.

Stress hoort bij het leven, maar te veel stress is niet goed. Met behulp van de Biofeedback  methode wordt het stressniveau van je lichaam gemeten. Deze meeting geeft je inzicht in de mate waarin stress en emoties jouw fysiologie beïnvloeden. Op de basis van de meeting leer je bepaalde technieken om stress te verminderen en weer in balans te komen in het dagelijkse leven. Door regelmatig gebruik van deze technieken ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn en ben je in staat om jouw emoties beter te reguleren en prestaties te verbeteren. Deze methode kan toegepast worden om onder andere post-traumatische stress syndroom (PTSS) klachten te verminderen en om beter te presteren.

Biofeedback bij welke klachten?

Biofeedback kan uitkomst bieden bij blijvende stressklachten of als je steeds moeilijker met bepaalde problemen of situaties om kunt gaan. Heb je bijvoorbeeld wel eens last van (één van) de volgende problemen?

  • Werk en privé balans
  • Stress, overspannen en burnout klachten
  • Nare traumatische ervaring in het verleden
  • Problemen met concentreren
  • Op het punt van verandering staan
  • PTSS
  • Prestatie verbeteren en meer ontspannend in het leven staan

Dan is Biofeedback/Hartcoherentie misschien iets voor jou.

Biofeedback behandeling

Het doel van deze metingen is om je bewuster te maken van de manier waarop jouw lichaam reageert (feedback) op de omgeving. Aan de hand van deze waardevolle informatie kun jij je lichaam beter beïnvloeden. Hierdoor kunnen stressklachten worden verminderd.

Werken met Biofeedback/Hartcoherentie leidt tot minder stress, een betere gezondheid en ook tot hogere prestaties.
Biofeedback wordt binnen diverse organisaties en door topsporters met succes gebruikt om beter te presteren. Biofeedback/Hartcoherentie is ook zeer geschikt voor kinderen en jongeren.

Een Biofeedback-sessie bij EmpowerU omvat, naast Biofeedback/Hartcoherentie, meerdere therapeutische technieken. Deze technieken zijn ontwikkeld door het Institute of Heartmath.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden die ik aanbied?
Neem dan contact met mij op en vraag een oriënterend gesprek aan.

Wist je dat

Ook de Nederlandse Politie en topsporters maken gebruik van Biofeedback of Hartcoherentie therapie om stress te verminderen en prestaties te verbeteren.

Over mij

Ieder individu is uniek.
Elk mens heeft zijn of haar eigen pad om te volgen waarop eigen vragen of problemen liggen. Bij mij staat voor therapeutische sessies op maat, waarin er op jouw specifieke vragen en behoeften wordt ingespeeld. Ik heb de kennis en (levens)ervaring in huis om hierin de juiste begeleiding te geven.

EMDR

EMDR is een veelgebruikte methode bij mensen die lijden aan een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). Tijdens een EMDR-sessie vertel je over je traumatische ervaring terwijl de therapeut je aandacht afleidt. Doel van de behandeling is dat de traumatische ervaring op een andere manier in je hersenen wordt opgeslagen? Lees hier meer over de mogelijkheden van behandeling.

Locatie