06 44169888 - Leidsche Rijn, Utrecht info@empoweru-therapie.nl

Heb je wel eens last van eetstoornissen of  angststoornissen?
Of van ADHD en andere aandacht gerelateerde klachten?

Dan is cognitieve gedragstherapie misschien iets voor jou.

Neem contact op

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Bij Cognitieve gedragstherapie staan de cognities (gedachten, fantasieën, herinneringen en opvattingen over gebeurtenissen) en het gedrag centraal. Cognitieve therapie gaat ervan uit dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn die negatieve gevoelens en een bepaald gedragspatroon oproepen, maar de gekleurde bril waardoor je de dingen ziet. Cognitieve gedragstherapie richt zich op mensen die gedurende een lange tijd met een onverwerkt probleem of trauma hebben rondgelopen.

Deze behandelingswijze stelt de gedachten, herinneringen en opvattingen van mensen over eerdere gebeurtenissen centraal. Cognitieve gedragstherapie helpt je om onverwerkte problemen in het hier en nu een ander perspectief te geven.

Cognitieve gedragstherapie bij welke klachten?

Cognitieve gedragstherapie werd oorspronkelijk vooral bij depressiviteit toegepast. Tegenwoordig wordt cognitieve gedragstherapie ook effectief toegepast bij andere psychische aandoeningen.

Heb je weleens last van de volgende problemen:

  • Eetstoornissen
  • Angststoornissen en paniekstoornissen
  • ADHD en andere aandacht gerelateerde klachten
  • Stress/burn-out
  • Slaapproblemen
  • Relatie- en/of werkproblemen

Dan kan cognitieve gedragstherapie iets voor jou zijn.

De behandeling

Als je de negatieve gevoelens kunt ombuigen kan je ook het gedrag dat bij deze negatieve gevoelens hoort veranderen.
Samen kijken we naar de oude patronen die ten grondslag liggen aan het ongewenste gedrag. We stellen een plan op voor het nieuwe gewenste gedragspatroon. Door trainingen (zowel in de behandelkamer als in het echte leven) en door huiswerk leer ik je nieuwe gedachten en nieuw positiever gedrag.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden die ik aanbied?
Neem dan contact met mij op en vraag een oriënterend gesprek aan.

Wist je dat

In gedragstherapie staat het gedrag van de cliënt centraal. Hoe iemand zich gedraagt bepaalt namelijk in belangrijke mate hoe iemand zich voelt.

Over mij

Ieder individu is uniek.
Elk mens heeft zijn of haar eigen pad om te volgen waarop eigen vragen of problemen liggen. Bij mij staat voor therapeutische sessies op maat, waarin er op jouw specifieke vragen en behoeften wordt ingespeeld. Ik heb de kennis en (levens)ervaring in huis om hierin de juiste begeleiding te geven.

ACT

Acceptance Commitment Therapy (ACT), is een vorm van therapie die aandacht naar hier en nu brengt. Pieker je veel of heb je last van angstgevoelens? Vind je het lastig met moeilijke situaties om te gaan? Lees hier meer over de mogelijkheden van behandeling.

Locatie