06 44169888 - Leidsche Rijn, Utrecht info@empoweru-therapie.nl

Heb je last van nare herinneringen of flashbacks aan een gebeurtenis?
Heb je schaamte, schuldgevoel of een negatief zelfbeeld?

Dan is EMDR misschien iets voor jou.

Neem contact op

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization & Reprocessing. Het is een veelgebruikte methode bij mensen die lijden aan een post-traumatische stress syndroom (PTSS). Tijdens een EMDR-sessie vertel je over je traumatische ervaring terwijl de therapeut je aandacht afleidt. Je krijgt de opdracht om tijdens het bespreken van je ervaringen de opgestoken vinger van de therapeut te volgen. Deze beweegt voor je ogen van links naar rechts. Doel van de behandeling is dat de traumatische ervaring op een andere manier in je hersenen wordt opgeslagen. Zo verminderen de scherpe kantjes van je trauma en wordt het “flexibeler” en daardoor beter hanteerbaar.
Dit is een therapievorm die 25 jaar geleden door Amerikaanse psychologe Francine Shapiro voor het eerst is beschreven. De methode is verder ontwikkeld en is nu een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

EMDR bij welke klachten?

EMDR therapie helpt om trauma’s te verwerken.

  • Heb je last van nare herinneringen aan de gebeurtenis?
  • Ervaar je herbelevingen (gevoel dat het steeds opnieuw gebeurt) van een gebeurtenis?
  • Vermijd je zaken die met een gebeurtenis te maken hebben?
  • Ben je sneller geïrriteerd/kort lontje?
  • Heb je schaamte, schuldgevoel of een negatief zelfbeeld?
  • Ben je somber of ervaar je concentratieproblemen?
  • Lijd je onder onverklaarbare lichamelijke klachten?
  • Ervaar je angsten, paniek, onrust, stress, verhoogde alertheid/waakzaamheid?

Dan is EMDR therapie misschien iets voor jou.

EMDR sessies voor innerlijke rust

Het is een veelgebruikte methode bij mensen die lijden aan een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS), of voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldincident, ernstige ziekte, overval, mishandeling of getuige van mishandeling/geweld, (seksueel) misbruik, brand, natuurramp; of verlies van een baan, verlies van een geliefde, verlies van autonomie.

Soms lopen mensen vast in de verwerking van de gebeurtenis. Dit zorgt ervoor dat je je anders voelt, gedraagt, je anders denkt en reageert op je omgeving. Soms merk je het zelf niet en geeft je omgeving het aan. Je realiseert je wellicht niet dat de veranderingen bij jezelf te maken hebben met de onverwerkte schokkende gebeurtenis. EMDR is dan een eerste-keus behandeling om je van deze klachten af te helpen.

Wil jij meer weten over de mogelijkheden die ik aanbied?
Neem dan contact met mij op en vraag een oriënterend gesprek aan.

Wist je dat

EMDR is een “evidence based” therapievorm en helpt snel bij het verwerken van traumatische ervaringen.

Over mij

Ieder individu is uniek.
Elk mens heeft zijn of haar eigen pad om te volgen waarop eigen vragen of problemen liggen. Bij mij staat voor therapeutische sessies op maat, waarin er op jouw specifieke vragen en behoeften wordt ingespeeld. Ik heb de kennis en (levens)ervaring in huis om hierin de juiste begeleiding te geven.

BioFeedback

Biofeedback kan uitkomst bieden bij blijvende stressklachten of als je steeds moeilijker met bepaalde problemen of situaties om kunt gaan. Door regelmatig gebruik van BioFeedback technieken ontwikkel je meer lichaamsbewustzijn en ben je in staat om jouw emoties beter te reguleren en prestatie te verbeteren. Lees hier meer over de mogelijkheden van behandeling.

Locatie