06 44169888 - Leidsche Rijn, Utrecht info@empoweru-therapie.nl

Heb je last van ochtend misselijkheid?
Ervaar je angst voor zwangerschap of bevallen?
Wil je contact maken met je ongeboren kind?

Dan is hypnotherapie misschien iets voor jou.

Neem contact op

Hypnotherapie en zwangerschap

Zwangerschap en bevalling zijn bijzondere ervaringen in het leven van een vrouw. Soms zien vrouwen op tegen de bevalling door belemmerende overtuigingen of angsten. Dit kan zijn omdat het de eerste zwangerschap is en het niet duidelijk is wat te verwachten, of door eerdere traumatische geboorte-ervaringen van de vrouw en haar partner. Soms lijden vrouwen heel lang onder ochtendmisselijkheid.

In het algemeen kunnen elke zwangere vrouw en haar partner gebruik maken van hypnotherapie om het beste uit de zwangerschapsperiode te halen en een prettige tijd met elkaar mee te maken.

Aanleiding voor hypnotherapie bij zwangerschap

Hypnotherapie wordt toegepast bij de volgende vragen of problemen:

  • Ben je een van de 80% vrouwen die ochtendmisselijkheid heeft?
  • Ervaar je angsten omtrent de zwangerschap?
  • Wil je contact maken met je ongeboren baby?
  • Heb je dagelijkse stress en je wil handvatten krijgen om te ontspannen?
  • Pieker je over de bevalling en wil je controle houden over je zwangerschap en bevalling?
  • Wil je balans en ontspanning in je leven optimaliseren?
  • Wil je met zo min mogelijk pijn of pijnloos bevallen?
  • Wil je je bevalling als een heel mooie ervaring van je leven herinneren?

Hypnotherapie sessies voor innerlijke rust

Met behulp van hypnotherapie kun je onderliggende oorzaken onderzoeken en belemmerende overtuigingen opruimen.

Tijdens een hypnotherapie sessie leer je het gebruik van bepaalde technieken voor zelfhypnose om snel te ontspannen (samen met je partner of alleen). Je leert door ontspanning de pijnbeleving te verlagen en beter omgaan met weeën. Dit helpt beter controle te houden over je eigen zwangerschap, baring en bevallingsproces.
Verder bied ik je begeleiding aan om ochtendmisselijkheid (begin van zwangerschap) en je angsten over de bevalling te overwinnen. Je/jullie krijgen handvatten om tijdens de zwangerschap te ontspannen en zonder stress naar de grote dag toe te werken. Hierdoor verloopt de geboorte van het kindje soepeler en herstel je ook sneller.

Je kan met je partner of alleen komen. Je hebt gemiddeld 5 – 7 sessies nodig vanaf 20 week van de zwangerschap. Als je ochtendmisselijkheid wil voorkomen dan adviseer ik je zo snel mogelijk in het begin van de zwangerschap contact op te nemen. Hiervoor heb je 1 of 2 sessies nodig.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die ik aanbied?
Neem dan contact met mij op en vraag een oriënterend gesprek aan.

Let op! Als je zwanger bent en je wilt thuis bevallen, dan kom ik naar jou toe om sessies te geven.
Is de reisafstand meer dan 20 km, dan komen er reiskosten van 19cent p/km.

Wist je dat

 

Hypnotherapie is een therapeutisch proces dat is ontwikkeld om een veranderde staat van bewustzijn te creëren en uitkomst kan bieden bij blijvende stressklachten.

Over mij

Ieder individu is uniek.
Elk mens heeft zijn of haar eigen pad om te volgen waarop eigen vragen of problemen liggen. Bij mij staat voor therapeutische sessies op maat, waarin er op jouw specifieke vragen en behoeften wordt ingespeeld. Ik heb de kennis en (levens)ervaring in huis om hierin de juiste begeleiding te geven.

Vruchtbaarheid

Voor stellen die graag kinderen willen bied ik Hypnotherapie & Vruchtbaarheid (Fertile Body Method) aan. Deze methode benadert vruchtbaarheid met een holistische blik en suggereert dat lichaam, gevoel (emoties) en mentale ervaringen een rol spelen. Lees hier meer over de mogelijkheden van behandeling.

Locatie