06 44169888 - Leidsche Rijn, Utrecht info@empoweru-therapie.nl

darmproblemen

Je leven kan nog zo leuk zijn, maar als je pijn in je buik of maag hebt is het lastig om ervan te genieten. Een opgezwollen buik, winderigheid, een stinkende adem. Maag- en darmklachten zijn allesbehalve charmant. Ze zorgen soms voor onplezierige, pijnlijke klachten en zijn vaak lastig op te lossen. Dat komt omdat er ontzettend veel aanleidingen kunnen zijn waardoor de klachten ontstaan.

Holistische benadering

Bij EmpowerU benader je de klachten op holistische wijze. Dat betekent dat er op emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel niveau wordt gekeken waar de maag- en darmklachten vandaan komen. Vervolgens wordt er gewerkt aan een mogelijke oplossing. De werkwijze is daarin bij iedereen verschillend, want het hangt af van de aard van je klacht.

Hypnotherapie: rust in je hoofd, rust in je buik

Als blijkt dat jouw klachten voortkomen uit een onopgelost emotioneel stuk in jouw leven, dan kun je bijvoorbeeld met hypnotherapie worden behandeld. Deze vorm van therapie helpt je om terug te gaan naar het moment waar je door geraakt bent en waar je maag- of darmen mogelijk nog steeds door van slag raken. Als je met de gebeurtenis en emoties aan het werk gaat, ontstaat er vanzelf meer innerlijke rust, waarna de klachten mogelijk ook verdwijnen.

Orthomoleculaire therapie: gezonde darmen

Zijn jouw maag- of darmproblemen terug te leiden naar een ongezond of incompleet voedingspatroon? Dan zal het advies zijn om met orthomoleculaire therapie aan de slag te gaan om metabolisme en opname van voeding te optimaliseren. In deze therapie krijg je een dieet voorgeschreven, meestal aangevuld met supplementen, om je darmflora optimaal te stimuleren. Het idee achter deze aanpak is dat het lichaam zo wordt aangespoord om zichzelf in korte tijd terug in balans te brengen, waardoor maag- en darmklachten verminderen of verdwijnen.

Darmtherapie: bij chronische darmaandoeningen

Darmtherapie is een specialisatie van orthomoleculaire therapie en is met name geschikt als je last hebt van chronische darmaandoeningen, zoals het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Tijdens de therapie laat je je ontlasting onderzoeken. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt je darmflora geanalyseerd en wordt duidelijk welke voedingsstoffen jouw darmen nodig hebben om weer in balans te komen. Op basis van deze informatie volgt een dieetadvies en werk je samen met Ilkana aan een optimale darmflora en een geleidelijke vermindering van jouw darmklachten.