06 44169888 - Leidsche Rijn, Utrecht info@empoweru-therapie.nl

zwangerschap en bevallen

Heb jij een diepe wens om een kindje te krijgen, maar heb je behoefte aan begeleiding? Je kunt bij EmpowerU terecht voor coaching en therapie gedurende het hele traject van zwanger worden tot bevallen. Hieronder lees je per fase wat je kunt verwachten als je zo’n traject aangaat.

Je vruchtbaarheid omarmen

In de praktijk van Empoweru wordt gewerkt met de Fertile Body Method. De methode benadert vruchtbaarheid met een holistische blik en gaat ervan uit dat mentale, fysieke, emotionele en spirituele van invloed zijn in het proces. In deze lagen kunnen blokkades opgeslagen liggen die jouw welzijn voor, tijdens of na de zwangerschap beïnvloeden. Om die blokkades op te lossen, werk je zes stadia door.

  1. Uitkomst: je stelt heldere doelen
  2. Balans: je verkent je gevoelswereld en ontdekt hoe je rust en kalmte kunt behouden
  3. Oplossen: je ontdekt welke blokkade jou in de weg staat en gaat ermee aan de slag
  4. Omarmen: aan de hand van visualisatie leer je om je vruchtbaarheid te omarmen voor, tijdens en na de conceptie
  5. Voorbereiden: je bereidt je bewust op alle lagen voor (spiritueel, mentaal, fysiek en emotioneel) op de komst van de baby.
  6. Support: je blijft begeleid worden in het proces, zodat je het geleerde in de praktijk kan brengen en je gesteund voelt bij de uitdagingen waar je mogelijk voor komt te staan.

Een andere therapie die aansluitend op de fertile body method kan worden aangeboden, is orthomoleculaire therapie. Als jouw voedingspatroon afwijkt van dat wat ondersteunend is tijdens de zwangerschap, kan deze methode een waardevolle toevoeging zijn.

Stralend door de zwangerschap

Als je in verwachting bent, kun je te maken krijgen met een aantal uitdagingen die je flink in de weg kunnen zitten. Ochtendmisselijkheid, een pijnlijke rug, of angst omtrent de aankomende bevalling. Het kan je ervan weerhouden te genieten van de bijzondere periode waarin het kleintje in je buik groeit. Gelukkig bestaan er mogelijkheden om klachten te verminderen. Of, als je geen klachten hebt, de zwangerschap nog een stukje bewuster te beleven.

Om beter om te gaan met klachten of angsten omtrent de zwangerschap, kunnen verschillende therapieën behulpzaam zijn. Hypnotherapie kan een uitkomst bieden als je merkt dat je veel piekert over de bevalling. Orthomoleculaire therapie kan ondersteuning bieden als je hebt te kampen met ochtendmisselijkheid of andere lichamelijke klachten. Houdt een nare ervaring of overtuiging jou tegen om ontspannen door de zwangerschap heen te gaan? Dan kan brainspotting je helpen om blokkades op te ruimen en rustiger door het proces heen te gaan.

Geboortetrauma en hechtingsproblematiek

Geboortetrauma’s en hechtingsproblematiek zorgen er soms voor dat je niet zwanger raakt, of dat je geen goede hechting ervaart met jouw kind. Dit kan ertoe leiden dat je niet lekker in je vel zit, of dat je kindje veel huilt. Tijdens de behandeling van deze klachten word je geholpen om beter met de situatie om te gaan. Dit gebeurt aan de hand van hypnotherapie of brainspotting. Beide therapieën zijn erop gericht om het gevoelsleven te ontdekken en omarmen, waardoor je verlichting ervaart.

Bewust door de zwangerschap

Contact maken met het zieltje van je ongeboren of pasgeboren baby. Je moet ervoor openstaan, maar in de praktijk van EmpowerU wordt ervan uitgegaan dat het kan. Samen met Ilkana kun je leren verstaan wat je kindje je wilt vertellen. Het is niet alleen wonderlijk en mooi om zo’n sessie aan te vragen, het kan je ook helpen om beter voor je kleintje te zorgen nog voor het in je buik groeit, of voor het is geboren. Wil je graag bewust zwanger worden of bewust door je zwangerschap heen gaan? Ook dan kun je een therapiesessie aanvragen bij EmpowerU.